Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

14 napos termék-visszaküldés

Tisztában vagyunk azzal, hogy az online vásárlások során fizikai kontaktus nélkül, pusztán képekre, videókra, vásárlói véleményekre alapozva rendelünk meg termékeket. Így a végén nem biztos, hogy azt kapjuk, amire gondoltunk. A jog ezt a helyzetet igyekszik kompenzálni az online vásárlás elállási lehetőségének megteremtésével, amit természetesen a mi webáruházunkban is érvényes! Ha mégsem olyan a termék, mint amilyennek gondoltad, nyugodtan visszaküldheted! 

Alább olvashatod az emaarsk.com Általános Szerződési Feltételeinek termék-visszaküldésre vonatkozó részét:

"Az Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Az írásban történő elállás határideje a termék kézhezvételétől számított 14 nap. Az elállási határidő a termék átvételekor kezdődik, de a fogyasztó elállási jogát a szerződés megkötésének napja, és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja. A fogyasztónak haladéktalanul, de legkésőbb ez elállás közlésétől számított 14 napon belül vissza kell juttatnia a terméket. Elállás esetén a szolgáltató 14 napon belül fizeti vissza a fogyasztó által kifizetett teljes összeget. Ha a fogyasztó nem a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választja, elállás esetén az ebből adódó többletköltséget a vállalkozás nem köteles megtéríteni. Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó 12 hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát. Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog.

Ilyen esetek az alábbiak:

·         Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgásoktól, ingadozásoktól függ.
·         Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra, ill. gyorsan romló élelmiszerek esetén.
·         Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta.

Kivonat a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből: Magyar Közlöny 30.száma pdf formátumban megtekinthető és letölthető.

Az Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti az elállási nyilatkozat útján, vagy az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozatával a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Nyilatkozat minta az elállási jog gyakorlásához letölthető itt. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a beszélgetés napját. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként kérjük a postázást, így lehet igazolni a postára adás dátumát. A visszaküldeni kívánt terméket 14 napon belül személyesen, posta vagy futárszolgálat segítségével juttassa el címünkre (2400 Dunaújváros, Vasmű út 39. 3/307.). A nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli! A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt). A termék visszaérkezését követő 14 napon belül a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a fogyasztó által kifizetett teljes összeget (egyeztetés alapján postai úton történő visszajuttatás is lehetséges). Ha a fogyasztó nem a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választja, elállás esetén az ebből adódó többletköltséget a vállalkozás nem köteles megtéríteni."

A fenti szabályok figyelembevételével elállás esetén a termék teljes vételárát, és a szállítási költséget visszatérítjük. A csomag visszaküldésének költsége a vásárlót terheli.