Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ikarus

A magyar buszgyártás büszkesége

 

 

Ahogyan meghalljuk az "Ikarus" szót, egyből visszarepülünk az időben, és előttünk élénk képek kelnek életre a magyar buszgyártás aranykorából. Az Ikarus buszok nemcsak Magyarországon, hanem világszerte hírnévre tettek szert megbízhatóságuk és minőségük révén. Ejtsünk néhány szót az Ikarus történetéről, a vállalat sikereiről és népszerűségéről, valamint azt is megvizsgáljuk, miért váltak elmaradottá és vesztették el vezető szerepüket a buszpiacon.

Az Ikarus vállalat 1895-ben alakult meg Budapesten és kezdetben kocsiszerszámokat és villamosokat gyártott. Aztán a második világháborút követően, a 20. század közepén a vállalat átállt autóbuszgyártásra, és ezzel elkezdődött az Ikarus legendája. Az első Ikarus busz, az Ikarus 30, 1951-ben gördült le a futószalagról, és egyből hatalmas sikert aratott. A következő években az Ikarus további típusai követték egymást, köztük a népszerű Ikarus 55 és 60.

Az Ikarus buszok minőségükről és megbízhatóságukról voltak híresek. A vállalat folyamatosan fejlesztette technológiáját, és a legújabb trendeknek megfelelően tervezte buszait. Az Ikarusok robosztus szerkezetűek voltak, könnyen kezelhetők, magas teherbírásúak, sokáig képesek voltak megbirkózni a nehéz, folyamatos használattal. Nem véletlen, hogy az Ikarus buszok szinte mindenhol megtalálhatóak voltak a világon, és számos ország járműflottájának meghatározó részét képezték.

Az Ikarus azonban a 90-es évekre elkezdett lemaradni a modernizáció terén. A vállalat korábbi vezető pozícióját a globális buszpiacon fokozatosan elveszítette. Az új európai gyártók, mint például a német MAN, vagy a svéd Volvo, modern és innovatív buszokkal léptek a piacra, amelyek jobb felszereltséggel és kevesebb üzemanyag-fogyasztással rendelkeztek. Az Ikarus nem tudott lépést tartani a fejlesztési folyamatokkal és nem tudta versenyképessé tenni termékeit.

Az Ikarus vállalat hanyatlása a 2000-es években vált szinte elkerülhetetlenné. Az események gyorsan alakultak, és a vállalat beszűntette termelését. Az Ikarus buszgyártást magában foglaló tradíció megszűnt, és ezáltal véget ért egy korszak a magyar autóiparban. Ettől kezdve csak kevés Ikarus busz maradt működőképes állapotban, amelyek leginkább múzeumokba vagy közösségi társaságokhoz kerültek.

Az Ikarus története azonban tovább él az emberek emlékezetében, sokan nosztalgikus szeretettel gondolnak vissza ezekre a buszokra, köztük mi is.  

Keresgéltünk a neten jó Ikarus busz grafikákat, de többnyire csak sematikus rajzokat találtunk, azt is alig-alig, ezért a fejünkbe vettük, hogy megalkotunk néhány modellt olyan részletességgel, amilyennel csak tudunk, hogy valóban egyedülálló illusztrációk születhessenek, az elkészült illusztrációkból pedig posztereket és faliképeket készítünk. A képek megrajzolásához a weben megtalálható régi képek segítettek, igyekeztünk minden részletet megragadni, hogy a képek azt adják vissza, hogy milyenek lehettek a régi Ikarus buszok újkorukban. Tisztában vagyunk vele, hogy voltak a mi rajzainktól eltérő változatok is forgalomban, mi kiragadtuk a nekünk legjobban tetsző verziókat, és azokat alkottuk újra.
Ikarus kollekciónk hiánypótló is, reméljük sokan megcsodáljátok újra ezeket a gyönyörű buszokat. 

A kollekciót ITT nézheted meg! https://emaarsk.com/poszter/ikarus

Jó böngészést!